Project wonen

Woonboerderij Altforst

Eigentijds wonen in een monument met een rijke historie

Op zoek naar het oorspronkelijke gebruik van de woning

De opdracht

Door de eeuwen heen zijn er in deze boerderij steeds meer kamertjes bijgekomen. Deze veranderingen vonden geleidelijk plaats, aangepast aan de behoeften en omstandigheden van de bewoners. In de jaren negentig onderging de boerderij een ingrijpende verbouwing. De hooizolder, die oorspronkelijk dienst deed als opslagruimte voor hooi, werd omgebouwd tot een slaapverdieping met badkamer. Deze aanpassing zorgde ervoor dat er beneden meer ruimte beschikbaar kwam voor woonvertrekken.

De huidige bewoners hadden specifieke wensen voor de indeling en functionaliteit van hun woonruimte. Ze wilden de originele brandmuur met haard een meer centrale en prominente rol geven in het huis. Daarnaast hadden ze het plan om een keuken te realiseren die voldeed aan moderne eisen. Door de opkamer, een verhoging in de woonkamer, bij de leefruimte te betrekken, ontstond er een splitlevel woonkamer. Deze aanpak zorgde voor een woonruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een open en uitnodigende sfeer biedt. De veranderingen in de indeling en het gebruik van de ruimtes in de boerderij weerspiegelen een voortdurende aanpassing aan de wensen en levensstijlen van de bewoners door de jaren heen.

Het resultaat

Een monumentaal woonhuis dat de sporen van de tijd draagt, maar toch voldoet aan hedendaagse standaarden. Door het toevoegen van raampartijen en glazen deuren in bestaande doorgangen wordt er meer ruimte en licht gecreëerd in de boerderij.

Het interieur is gericht op functionaliteit en esthetiek. Nieuwe, lichte vloeren worden gecombineerd met authentieke kleuren en effectieve verlichting. De meubels en accessoires zijn zorgvuldig gekozen om een sfeervolle en uitnodigende ambiance te creëren.

De renovatie heeft niet alleen geleid tot een eigentijdse inrichting, maar ook tot een huis dat aangenaam is om in te wonen. Het is een plek om trots op te zijn, waar het verleden samensmelt met het heden en waar men comfortabel kan leven en genieten van de omgeving.

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.