Advies en ontwerp voor

wonen

Advies en inspiratie voor jouw interieur

Interior People gaat graag aan de slag met jouw woonwens. Daarvoor nemen we ons enthousiasme voor interieur en onze ervaring, kennis en creativiteit mee. Door de juiste vragen te stellen tijdens een kennismakingsgesprek, goed te luisteren en een beetje lef, komen we tot een kloppend plan dat past bij jouw identiteit. We zorgen ervoor dat de persoonlijkheid voelbaar is en je een fijne sfeer ervaart.

Interieurarchitect voor wonen

Architectuur en inrichten

Interieurontwerp gaat vaak over het bouwkundig aanpassen of tijdig sturen van situaties, als verlengstuk van de architectuur. Wij worden meestal ingeschakeld als de binnenruimte nog vragen oproept. Hoe lopen ruimtes in elkaar over, waar valt daglicht binnen, hoe zijn de zichtlijnen of is er ruimte voor een haard? Wanneer bouwen of verbouwen niet aan de orde is, vinden we het opnieuw inkleuren of inrichten van een ruimte met materialen, meubels en accessoires net zo leuk.

   Van idee tot uitvoering,
alles is mogelijk

Wil je een plan voor het hele huis of liever een enkele ruimte? Een zolder? Of misschien wel een tuinhuis? Wij gaan er graag voor aan de slag. Keuzes maken gaat vaak makkelijker als je het voor je ziet en daar kunnen wij bij helpen.

Een advies kan uit verschillende onderdelen bestaan:

 • Indeling, uitgewerkt in 2D of 3D
 • Kleuren
 • Materialen
 • Vloeren
 • Verlichting
 • Projectbegeleiding; we brengen je graag in contact met betrouwbare partijen voor de uitvoering
 • Raambekleding
 • Kleuren
 • Keuken
 • Meubels
 • Maatwerk
 • Styling

Natuurlijk kun je deze stappen gecombineerd zetten, maar onderdelen daarvan kan ook. Heb je een woonwens of uitdaging die niet in bovenstaand rijtje staat, ook dan denken we graag met je mee. Laten we starten met een kennismaking!

This is how we roll

Zo gaan we te werk

#1 Kennismaken

We stellen vragen en luisteren goed. Samen komen we tot een richting die past bij jouw identiteit. Waarschijnlijk heb je zelf al wat ideeën over de ruimte. Deze nemen we mee om zo alles uit de ruimte te halen en te komen tot iets persoonlijks. We zijn gemotiveerd om van start te gaan!

#2 Concept

Voor welke stijl je ook gaat, het begint met een goed doordacht idee dat tot uiting komt in een sfeerbord. In het ontwerp denken we graag mee en komen met verrassende ideeën die aansluiten op de wensen.

#3 Voorlopig ontwerp

De volgende stap is de sfeer projecteren op de beschikbare ruimte en het uitdenken van de indeling. We nemen alle input mee in een voorlopig ontwerp. In deze fase krijgt de ruimte vorm.

#4 Definitief ontwerp

Tijdens de ontwerpfase is feedback belangrijk. Zitten we op de goede weg? Sluit het aan bij wat je wilt? We verwerken de feedback in een definitief ontwerp. Het ontwerp is gereed.

#5 Realisatie

Dat wat we ontwerpen, zien we ook graag vorm krijgen. We begeleiden graag het traject of brengen je in contact met diverse, betrouwbare partijen. Een vast onderdeel van onze ontwerppresentatie is de shoppinglist; een lijst met linkjes naar voorgestelde materialen en/ of artikelen. Welke aanpak wordt gekozen voor de realisatie is aan jou als opdrachtgever.

#6 Styling

De styling is de kers op de taart. Dat geeft het interieur de ziel. Al tijdens het ontwerpproces ontstaan de ideeën voor de laatste aankleding. We vinden het ontzettend leuk om deze laatste aankleding te mogen verzorgen. Denk aan wat komt er aan de muur en sfeerelementen als vazen, kussens, etc. We hebben ook voor deze laatste stap zo onze eigen aanpak, die zal zorgen dat het plaatje klopt en af is.

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.

Volg ons voor
inspiratie en tips