Project wonen

Senioren appartement Hoef en Haag

Prachtig wonen op steenworpafstand van de Lek

De opdracht

Hoef en Haag het jongste dorp van Nederland, net naast Vianen, werd de nieuwe woonplaats van Rein en Marijke. Dit jonge ‘oudere’ echtpaar verliet na meer dan 30 jaar hun jaren ‘30 woning in Tuindorp Utrecht. Buiten een nieuwe bank en 20 jaar geleden een nieuwe keuken is er in de 30 jaar in Utrecht niet heel veel veranderd in het interieur. Met een grote verhuizing voor de boeg speelde het gevoel op om het nieuwe interieur wel overwogen aan te pakken. De wensen: veel ruimte voor de lievelingskleuren geel en blauw, volop opbergruimte en jawel Dutch Design!

Het resultaat

Wonen op steenworpafstand van de Lek en genieten van een prachtig uitzicht op een fijn dakterras. Alles behalve saai is het nieuwe interieur van het ruime appartement in Hoef en Haag geworden. De ontwikkeling van een totaal interieurplan met indelingen en een sfeerplan helpt bij het visualiseren van een woning in aanbouw. Het overzicht met kleuren, vormen, meubels, een lichtplan, etc. maakt het maken van alle keuzes een stuk overzichtelijker.

Met een ijsblauwe maatwerk roomdivider in de vorm van een kastenwand knipten we de riante living op in een ruime woonkeuken en een sfeervolle zithoek. Zo creëerden we intimiteit voor de zithoek en veel extra bergruimte bij de keuken. Een absolute wens in het plan van eisen was werken met hout en de kleuren geel en blauw in verschillende nuances.
Rein en Marijke hadden al een aardig idee bij de opstelling van de nieuwe keuken. Echter de uitvoering qua materialen en de details als vormgeving van de fronten, daar kwamen zij samen nog niet goed uit. Bij de keukenleverancier verkenden we de opties en verwerkten de keuzes in het totaalplan. Voor de knalgele bovenkasten riepen we hulp in van de interieurbouwer die ook het maatwerk voor de woning realiseerde.
In de zithoek legden we een eikenlook planken pvc vloer met aangrenzend een blauwgrijze natuursteenlook tegel in de keuken. In de woonkeuken was plaats voor een grote eettafel met 8 Shark stoelen van Artifort – Prettig om samen te komen met vrienden, de leesclub, de kinderen en kleinkinderen of gewoon fijn met z’n tweeën en een lekker rood wijntje.

Een appartement voor zeker de komende 30 jaar!

Bedankt, Vivianne! We vonden het een heel fijn traject met elkaar – Rein en Marijke

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.