Project wonen

Vakantiehuis Ouddorp

Een secret hide-out met een vleugje mediterraanse sferen

Indeling | sfeerplan | materialen | lichtplan | meubilair | tuin

De opdracht

Dicht tegen de duinen van Ouddorp in het uiterste puntje van Zuid-Holland werd medio 2023 een vrijstaande vakantie woning ontdaan van haar verjaarde jaren ‘80 look. De nieuwe eigenaren wilden het huisje voorzien van alle moderne gemakken voor een prettig en luxe verblijf vlakbij het strand. Het huisje wordt naast eigen gebruik ook ingezet voor de verhuur. De concrete opdracht voor het nieuwe interieur: een sfeervol en onderscheidend interieur dat goed te onderhouden is en tegen een stootje kan.

Het resultaat

Rustgevende dagen aan zee en genieten van een prachtige tuin met overkapping en houtkachel. Dat kan in dit sfeervolle, vrijstaande huisje met zicht op een riante voor- en achtertuin. Ouddorp staat bekend om haar vele zonuren, maar mocht de zon tijdens het verblijf niet schijnen, dan zit je in dit warme interieur toch goed. Gekozen werd voor een kleurenpallet met aardse, mediterrane kleuren. Naast een nieuwe keuken, badkamer en toiletten werden alle wanden opnieuw gestukt en geschilderd.
In de zithoek bij de tv is plaats voor een extra lange bank met grote kussens. Ter hoogte van de keuken kan aan de ruime bar met krukken goed geborreld worden, om daarna door te schuiven naar een gezellig diner aan de eettafel. Om de mediterrane sfeer verder in te brengen kozen we voor linnen gordijnen, houten luxaflex, een groot jute vloerkleed en een touw gevlochten hanglamp voor zacht licht boven de eettafel.
De sfeer van het huis loopt over in de buitenruimte. Lange warme stranddagen worden afgesloten in de sfeervol, verlichtte tuin. Onder de overkapping staat bij de hoekbank en ligbedden een hout gestookt kacheltje.
Alle slaapkamers zijn voorzien van heerlijke bedden en veel opbergruimte.

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.