Project werken

Actor – Hybride kantoor

Een hybride werk- én ontmoetingsplek die klopt!

Indeling | routing | sfeerplan | materialen | maatwerktekeningen | lichtplan | meubilair

De opdracht

Sectoradviesbureau Actor in Woerden heeft ons uitgedaagd om van hun nieuwe kantoor – post corona – een hybride werk- én ontmoetingsplek te maken. Een plek die ontmoetingen faciliteert en interactie en dynamiek tussen collega’s én klanten stimuleert.

Het resultaat

Met het in gebruik nemen van het nieuwe kantoor is een natuurlijke en gezondere manier van werken ontstaan. De afstemming van de materialen en het meubilair, op zowel het merk als op de diverse werkvormen, zorgen voor een huiselijke en eigen sfeer. De mogelijkheden die de ruimte nu biedt om te verbinden met klanten en collega’s versterkt dit. Het is een hybride én eigen werkplek geworden waar Actor bijzonder trots op is. En wij ook!

Het proces

Er is een hoop creativiteit voor nodig geweest om 1000m2 kantoor om te toveren tot een hybride én huiselijke werkplek. Vanuit een vlekkenplan hebben we verschillende zones gecreëerd waarbij de normen en waarden van Actor het uitgangspunt zijn geweest. Zo hebben we de waarden ‘verbinding’ en ‘transparantie’ bijvoorbeeld vertaald naar het toepassen van veel glas en doorkijkjes in de ruimtes. Elke vorm en ieder materiaal hebben we op die manier heel weloverwogen gekozen. Dat maakt de nieuwe werkplek tot een kloppend geheel!

Via de gastvrije entree – waar we hebben gekozen voor natuurlijke elementen – kom je in de lounge. Dit is het hart van het pand geworden. In deze zone staan ‘ontmoeten’ en ‘verbinden’ centraal. Om het geborgen gevoel te versterken hebben we de ruimtes optisch verdeeld en het plafond hier verlaagd en voorzien van een warme kleur. Maar de keuze om de keuken vrij in de ruimte te plaatsen leverde voor de lounge pas echt het gewenste effect op. Loop je vervolgens verder het pand in, dan merk je dat het in alle opzichten rustiger het wordt. Het is dan ook een bewuste keuze geweest om de flexwerkplekken en stilte units achter in het pand te plaatsen. De toepassingen van geluiddempende materialen hier zorgt voor een prettige akoestiek die ongestoord werken mogelijk maakt en de vloeiende vorm door het pand heen maakt het pand tot een aangename werkomgeving.

“Wat is het geweldig mooi geworden. Het licht is heel prettig per ruimte afgestemd, waardoor dit de sfeer versterkt. Meteen vanaf het eerste moment voelt dit als een hele fijne werkplek waar ik graag ben!” – Actor

actor-vergadercentrum

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.