Project werken

Zelfstandigen Bouw

Een statige kantoorvilla met een stoer randje

Indeling | routing | sfeerplan | materialen

De opdracht

Ons werd gevraagd door Zelfstandigen Bouw, een belangenorganisatie van en voor zelfstandig ondernemers in de bouw, om hun nieuwe locatie vorm te geven. De monumentale jaren ‘30 villa in Hilversum was door de vorige eigenaren wel wat opgeknapt, maar aan de huidige wensen van een modern kantoor voldeed het voormalig bankgebouw allang niet meer. Werk aan de winkel!

Project in opdracht van Nomax Projects.

Het resultaat

Alle authentieke details, zoals kozijnen, lambrisering en de kenmerkende trap, zijn in ere hersteld en voorzien van een lik verf in warme, maar frisse tinten. De prachtige marmeren entreevloer en de eikenhouten vissengraat in de kantoren zorgen voor een stijlvol, maar stoer decor in combinatie met glazen scheidingswanden in staallook. Om het bouw-DNA van de organisatie terug te laten komen in de sfeer, kozen we voor meubilair met een stoer randje qua vormentaal. Daarnaast maakten we dankbaar gebruik van het beschikbare fotomateriaal van ‘zelfstandige bouwers aan het werk’ door deze losjes tegen de wand terug te laten komen op levensgrote bouwdoeken, omlijst door stoere steigerframes.

Het proces

Met een helder programma van eisen, en de wens van de opdrachtgever om verrast te worden, kwamen wij al snel op het idee om de indeling van de begane grond logischer aan te pakken. We hebben daarbij rekening gehouden met de beperkingen die een monumentaal pand met zich meebrengt. De grootste aanpassing is uiteindelijk gemaakt in de aanbouw, aan de achterzijde van het pand. De oude keuken hebben we tot een vergader- tuinkamer gemaakt en de voormalige open kantoortuin met overloop heeft de nieuwe functie van lounge en keukenruimte gekregen. Hierin mocht een hippe koffiebar natuurlijk niet ontbreken.

Naast de entree hebben we één van de kleine kantoorruimtes opgeofferd om te dienen als ontvangstruimte en bel- overlegruimte met uitzicht op het park aan de overzijde van de weg. Aangezien het kantoor slechts 12 medewerkers gaat huisvesten, bleef er voldoende ruimte over voor werk- en duo werkplekken en vergaderruimtes.

Quote: “Je hebt echt heel goed werk verricht met dit ontwerp. De nieuwe positie van de keuken klopt, dit hadden we zelf niet kunnen verzinnen.” – Zelfstandigen Bouw
actor-vergadercentrum

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.