Hoe creëer je een ‘happy office’?

Wie zich fijn voelt presteert beter! Want wist je dat een sfeervol kantoor niet alleen een boegbeeld is voor klanten, maar dat het juist ook vaak de productiviteit van de werknemers verhoogt? Desondanks blijft hét perfecte kantoor voor iedereen ontwikkelen een lastige opgave, want een fijne werkplek is voor iedereen persoonlijk. Toch geloven wij in een hybride werkplek voor iedereen. Een werkvloer waar ‘verbinden’ en ‘samen’ centraal staat en waar een – voor dát moment en voor dié specifieke medewerker – een ideale plek kan worden gekozen. In deze blog delen we graag de drie stappen die je neemt richting een ‘happy office’. 


Stap 1: Inventarisatie is key

Een fijne werkomgeving begint bij het luisteren naar je medewerkers. Hoe is jullie team samengesteld, wat hebben jullie samen nodig, welke cultuur heerst er en hoe lopen de werkprocessen? Deze inventarisatie dient vervolgens als fundament om het hele plan op in te richten. Voeg daar de visie en het toekomstbeeld van de organisatie aan toe en een vlekkenplan, indelingsplattegrond, of sfeerplan komt al vrijwel gelijk tot leven. Waar werkplekken vroeger vooral werden ingericht op efficiency heeft het nu juist ook een wervende en belangrijke sociale functie gekregen. Neem dit dus zeker mee in jullie idee.


Stap 2:  Het Nieuwe Werken

Tijdens de covid-pandemie zijn we massaal thuis gaan werken. Voor sommige mensen blijkt dit heel goed te werken. Zij maken meer uren thuis en laten eens per week hun neus op kantoor zien voor een meeting, of gezamenlijk project. Deze mensen floreren in productiviteit en presteren beter dan toen ze altijd verplicht op kantoor hun uren moesten maken. Anderen worden thuis juist afgeleid door de omgeving en missen de sociale contacten op kantoor, waardoor hun arbeidsdiscipline hieronder leidt. Voor beide voorkeuren van werken moet ruimte zijn. De een vindt een eigen werkplek op kantoor fijn en voor de ander is de functie van de flexhoek meer dan voldoende.


Stap 3:  Verbondenheid en herkenning

Zijn de ingrediënten voor een ‘happy office’ eenmaal geïnventariseerd, dan kunnen deze ook nog eens helemaal in lijn worden gebracht met de kernwaarden van jouw bedrijf. Dit zorgt voor verbondenheid bij medewerkers en herkenning en vertrouwen bij klanten. Tegenwoordig kiezen veel kantoren voor de toevoeging van afzonderlijke ‘terugtrek-plekjes’, bijvoorbeeld om te bellen of in een focus modus te werken. In combinatie met een gemeenschappelijke ruimte uiteraard, zodat medewerkers zich verbonden voelen en de sociale functie van de werkplek wordt vervuld. Daarbij staat de combinatie tussen functie en vorm centraal. Zo komt je tegemoet aan de wensen van alle medewerkers en creëer je een ‘happy office’.


We make People feel your brand

Wil je jullie bedrijfscultuur kunnen herkennen in de inrichting van jullie kantoor? Vind je het belangrijk dat je medewerkers zich aangenaam voelen op de werkplek en wil je je kantoor laten inrichten op een functionele manier? Het team van Interior People heeft het talent om haarfijn aan te voelen waar key-elementen het verschil kunnen maken als het gaat om functie, sfeer en beleving. We zorgen dat de kantoorinrichting bijdraagt aan het succes van jouw onderneming en merk. En lees ook zeker een hier hoe we dat voor Actor en Sazas hebben gedaan?

Natuurlijk zijn er een aantal keuzes die je kunt maken bij het inrichten van een woning of werkplek, om tot een zo fris mogelijk resultaat te komen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek. We staan klaar om met frisse blikken naar jouw woon-, of werk-vraagstuk te kijken.