Bedankt!

Voor energie, inzicht en samen meters maken 
richting fijn wonen en werken. 

Voordat we aan de kersttafel schuiven staan we graag even stil bij een fantastisch jaar. De plotselinge kou buiten maakt nu niet uit, want ons hart verwarmt bij het denken aan alle mooie projecten en nieuwe samenwerkingen. Graag delen we ons enthousiasme!

Allereerst: wat is het gaaf om te zien dat ‘mens’ en ‘duurzaamheid’ steeds meer centraal komen te staan in de vraag naar een optimale woon- en werkomgeving. Bij alle scholen, kantoren en woonhuizen waar we afgelopen jaar het interieur mochten (re)organiseren was dit hét uitgangspunt. 

Zo zien we op steeds meer scholen de leerpleinen opkomen: meer uit de klas en weer in verbinding met elkaar. Deze trend was al even gaande, maar we ervaren flinke beweging en verwachten aankomend jaar daarom meer van dit moois. Want met minimale, maar impactvolle aanpassingen kan al veel meer richting en ruimte gecreëerd worden om te ontmoeten en te leren.

Bij het inrichten van kantoorruimtes zagen we dezelfde beweging. In veel van onze concepten was de lounge een centraal element om juist samenwerken en verbinden meer (en weer) toegankelijk te maken. Niet alleen met collega’s onder elkaar, maar juist ook met klanten. Dat neemt niet weg dat we zo’n 30% tot 50% van de ruimtes als werkplek inrichten.  Het ontmoeten, en weer in gesprek gaan, was dit jaar dus een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van een interieur op maat. Een van onze opdrachtgevers ging nog een stap verder en vroeg ons zelfs een ruimte te ontwerpen om klanten in huis te kunnen halen. Dit is ‘Het Vergaderhuis’ geworden. Tegen een kleine vergoeding betalen klanten om dit Vergaderhuis voor eigen gebruik in te zetten. Zo haalt deze opdrachtgever de klant letterlijk in huis en wordt de onderlinge band ook langs die kant duurzaam versterkt. Als dat geen mooi 2023 wordt!

Ook in de hospitality- en de evenementenbranche begint onze inzet z’n vruchten af te werpen. We zagen afgelopen jaar ook hier dat ruimtes zich multifunctioneel ontwikkelen. Onze interieurplannen werden daarom vaak meerdimensionaal opgezet, in een natuurlijke samenwerking met de opdrachtgever. Zo kan een vakantiehuis vandaag de dag ook dienen als coaching praktijk. Handig én duurzaam.

Vanuit ons fijn wonen-principe mochten we afgelopen jaar ook achter een aantal voordeuren van woonhuizen meekijken naar de manier van leven. Van vinex woningen tot het meer op maat wonen. Een ding hadden alle opdrachtgevers gemeen: breng onze manier van leven in verbinding met ons interieur. Prachtig hoe dit heeft geresulteerd in openheid aan de keukentafels tot aan enthousiaste gezichten bij de conceptpresentaties.

Kortom; we hebben dit jaar hard gewerkt om fijn wonen en werken mogelijk te maken. Juist dit soort uitdagingen inspireren ons en laten ons groeien. We hebben ontdekt dat we veel meer kunnen dan gedacht en dat we veel verder kwamen dan gedroomd. Daarbij staat verbinding ook bij ons centraal. Dat we mee mogen surfen op een klantreis en letterlijk bij mensen binnenkomen, van hoofd naar hart, dat vinden we fantastisch! Zo komen we juist tot een creatie die vaak de verwachtingen overtreft. 

Dat doen we trouwens niet alleen, dat doen we met partners. Van projectontwikkelaars en specialisten die maatwerk bouwen tot aan klussers voor wie het leggen van vloeren en het bevestigen van de armaturen een koud kunstje is. Bij elk project voelen we dat we het samen doen. Ieder z’n vak! Zo’n goede samenwerking versterkt, geeft inspiratie en energie. 

Goede voornemens? Die hebben we zeker! In 2023 willen we nog meer verbinden. We gaan daarom meer ‘plugins’ creëren om onze eigen kracht verder uit te bouwen. Denk aan handige handen, experts en gepassioneerde professionals. Maar we nemen ons ook voor om meer te gaan durven. Want juist de gedurfde stappen van afgelopen jaar waren de reden voor enthousiaste opdrachtgevers!


Tot slot nog even dit: We kregen het afgelopen jaar steeds vaker de vraag naar een interieurontwerp waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Natuurlijk zijn er een aantal keuzes die je kunt maken om bij het inrichten van je huis, school of werkplek tot een zo duurzaam mogelijk resultaat te komen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen aankomend jaar? Boek dan voor 1 maart 2023 een gratis adviesgesprek. In het nieuwe jaar staan we weer klaar om met frisse blikken naar woon- en werk-vraagstukken te kijken. We trappen zelf af met een vernieuwde huisstijl en een opgefriste website vol inspiratie. Maar nu eerst ontspannen, opladen en met volle teugen (na)genieten.

Fijne dagen en sprankelende momenten gewenst.

Vivianne