Circulair inrichten van de werkomgeving:

Duurzaam en gezond werken

De eerste knoppen zitten aan de bomen en de temperatuur wordt weer aangenaam. De kracht van de natuur is voelbaar en dat past bij onze ideeën om gezond te werken! Veel van onze ontwerpen hebben een verhoogde focus op duurzaamheid. Daarom een paar tips voor het circulair inrichten van de werkomgeving:

Zoveel mogelijk natuurlijk licht 

Wat dacht je van licht? Door zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, verminder je niet alleen het stroomgebruik en bespaar je geld op de energierekening, maar verhoog je ook de tevredenheid van medewerkers. Dit komt omdat blootstelling aan natuurlijk licht verschillende gezondheidsvoordelen biedt, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en het verbeteren van de stemming. Maar er zijn periodes in het jaar dat we er niet omheen kunnen en de werkplek moet worden verlicht met lampen.  Een slim lichtplan kan dan veel doen!

Slim omgaan met je apparaten

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor apparatuur dat weinig energie verbruikt, waaronder energiebesparende airconditioning, ledverlichting, laptops etc. Een goed idee is om de energiebeoordeling van elk apparaat te controleren voor aanschaf en werknemers aan te moedigen om apparaten en verlichting uit te schakelen bij het afsluiten van de werkplek.

Circulair meubilair

Voor duurzame werkplekken kun je prima uit de voeten met tweedehands meubelen. Meubelen van A-merken zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en kunnen prima een tweede leven in. Want door deze kwaliteit zijn ze perfect voor hergebruik. Wij kunnen altijd met je meedenken in mogelijkheden.

Stimuleer een gezonde leefstijl

Het lijkt een inkoppertje, maar vervang het snoepautomaat door een mand fruit en de kroket door een vegetarische snack. Ook kun je water met fruit en kruiden aanbieden voor je medewerkers. Niet alleen gezonder, maar ook nog een goedkoper én duurzamer. En iedereen een eigen koffiebeker is niet alleen prettig, maar ook zeer duurzaam. Een leuke koffie/snackcorner kan daarbij centraal staan als ontmoetingsplaats en de lunchruimte als kloppend hart van het kantoor.

Natuurlijk zijn er een aantal keuzes die je kunt maken bij het inrichten van een woning, school of werkplek, om tot een zo fris mogelijk resultaat te komen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek. We staan klaar om met frisse blikken naar jouw woon-, of werk-vraagstuk te kijken.