Verbouwing woonhuis, Doorn

‘Oud huis, jong gezin’

De benedenverdieping van een jaren 50 woning geschikt maken voor modern gebruik, dat was de leukste uitdaging van dit project. De nieuwe bewoners, een jong gezin met twee kinderen, wenste dat alle ruimte goed benut zou worden. Daarnaast wilden ze graag meer lichtinval en een betere ruimtebeleving. Wij stelden een drietal indelingen voor met de positie van de keuken als variabele en het inbrengen van veel extra daglicht als nieuw vast gegeven. Nieuwe ruimtes voor de belangrijkste woonfuncties koken/eten, ontspannen en spelen ontstonden. Een woning die prettig licht is, maar tegelijk ook intiem.

“Samen met Vivianne hebben we onze wensen, ideeën en eventuele knelpunten van de benedenverdieping besproken. Vivianne kwam terug met verschillende ontwerpen, met als resultaat een ontwerp dat niet alleen onze wensen vervult en de knelpunten wegneemt. Sterker nog, we hebben door het ontwerp keuzes gemaakt die wij niet van te voren hadden kunnen bedenken. En zonder de tekeningen hadden we de keuzes waarschijnlijk ook niet durven maken.” – Kyra Israel –

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Doorn

Oppervlakte

62 m2

Team

Vivianne van Bezeij

Fotografie

xxx

Categorie
Oud huis, jong gezin