Project wonen

Seniorenwoning Heerde

Toekomstbestendig, gelijkvloers wonen

Indeling en inrichting van vrijstaande oude meisjesschool uit 1900

De opdracht

In Heerde, net aan de rand van het centrum, is tijdens de corona lockdown een opvallende vrijstaande woning aangeschaft. De nieuwe eigenaar heeft de wens om de volledige benedenverdieping aan te passen, zodat het geschikt zal zijn voor gelijkvloers wonen. De aangrenzende schuur, die aan de woning vastzit, wordt omgebouwd tot slaapkamer, badkamer, gastentoilet en bijkeuken. De ombouw zal zorgvuldig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat elke ruimte functioneel en comfortabel is.

Er zal rekening worden gehouden met de praktische aspecten van het dagelijks leven, zoals voldoende opbergruimte en gemakkelijke toegang tot alle voorzieningen. De verbouwing zal worden geleid door ervaren vakmensen die expertise hebben op het gebied van renovatie en woningaanpassingen. Met deze aanpassingen zal de woning voldoen aan de behoeften van de nieuwe eigenaar, waardoor het een ideale plek wordt om comfortabel te wonen, zelfs tijdens de lockdownperiode.

Het resultaat

Een levensloopbestendige seniorenwoning is gerealiseerd, met een hedendaagse inrichting. De opdrachtgever, afkomstig uit het geboortedorp op de Veluwe, wenste een frisse start. Het project begon met het uitwerken van een indelingsplattegrond, waardoor de woning tot leven kwam. Een vlotte doorloop, ruime gangen, een gezellige woonkamer met een haard, een grote badkamer naast de slaapkamer met toegang tot het terras werden naar aanleiding van de wensen van de nieuwe eigenaar gerealiseerd.

De woning is ontworpen om vele jaren comfortabel in te kunnen verblijven. Het meubel- en accessoireplan resulteerde in een rustig en sfeervol interieur, waarin elementen zowel uit het verleden als uit het heden samenkomen, zoals te zien is op onderstaande foto’s. De oplevering was volledig verzorgd, waardoor de bewoner direct kon genieten van haar nieuwe thuis. Het is een heerlijke plek om te wonen, waar alle voorzieningen zijn afgestemd op een zorgeloos leven.

Kennis maken?

Interesse of graag advies ontvangen?
We horen graag over je plannen.